Louie Leu Architect

Silicon Valley Estate

A home for relaxation and enjoyment of the warm California climate, this Silicon Valley estate includes a guest house, pool house, and putting green. The home incorporates large openings to take advantage of valley views. Indoor/outdoor spaces are created by openings up to 30 feet wide with retractable doors, which extend and maximize living space.

Large covered porches and roof forms recall a tropical locale. Concealed photovoltaic panels provide electrical power and solar hot water panels for heating of pool, resulting in near net-zero energy consumption. Thermal mass concrete floors and natural ventilation are utilized as passive components to reduce energy requirements. An infinity edge pool highlights the magnificent valley views.

Contractor: RJ Perez Construction

Photographer: Frank Paul Perez